Folk Club ’95

Folk Club ’95 er en folkemusik forening, som bidrager til den kulturelle scene i form af at være arrangør af folkemusikarrangementer.

Normalt er der den sidste mandag i hver måned fra september til maj (dog undtaget december måned) klubaften med live musik, hvor der veksles mellem både de veletablerede og kendte musikere til de måske knap så kendte og nyere konstellationer. Af og til må man i foreningen afvige fra dette mønster, når gode musiknavne kun kan spille på andre tidspunkter i måneden.

Alle koncerter i Folk Club ’95 foregår i Folkets Hus og starter normalt kl. 19.30.

Som medlem af folk Club ’95 kommer man typisk ind for et beskedent beløb à kr. 75 pr. gang. Er man ikke medlem, kan man teste stemningen ved at købe et gæstemedlemsskab til en aften for typisk kr. 125.
Ved enkelte arrangementer kan der være forhøjede entrépriser.

Årligt medlemskontingent er kr. 250 for par og kr. 125 for enkeltpersoner.

Foreningen er offentlig og åben for alle. Nye medlemmer er meget velkomne.

Se endvidere hjemmesiden for Folk Club ’95: www.folkclub95.dk

 

Arrangementer – efterår 2019

SØREN KROGH & JANUS BECHMANN

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 30. september 2019 kl. 19.30
Entré: kr. 125 (kr. 75 for medlemmer af Folk Club ´95)
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Den nordjyske troubadour, Søren Krogh udgav i oktober 2018 sin første bog, ”Historier” og er igen igen igen på turné. I halen på folkesangeren, troubadouren og historiefortælleren Søren Kroghs 9. cd-udgivelse, ”Globus” udgav han i efteråret 2018 sin første bog, ”Historier”.

Efter snart 25 år på den danske landeveje med mere end 2500 koncerter bag sig er Søren Kroghs varemærke efterhånden blevet … ”En af branchens bedste historiefortæller”. ”En koncert med mig er altid 1 til 1 historier & sange. Og sådan bliver det nok ved med at være, fordi uden historier ingen sange, og uden sange ingen historier; så enkelt kan det vel siges”, siger Krogh.

”Globus” er en rejse i Kroghs liv anno 2018 på godt og ondt. Rent musikalsk har han sammen med produceren Dennis Ahlgren og guitaristen Janus Bechmann skabt et skønt støvet blues/folk-lydbillede. I 2019 fortsætter Krogh den lange række af succesfulde duokoncerter med sin nye partner-in-crime, Janus Bechmann (guitar, dobro mm). Janus Bechmann er vendte hjem fra USA i 2016 efter et år ”over there”, hvor han spillede med en lang række amerikanske sangskrivere og musikere.

Som koncertnavn er Krogh altid en stor musikalsk oplevelse, men også selv om arven som historiefortæller kan være tung at løfte, så er han er altså også bare en af musikbranchens bedste historiefortællere. Og Ekstrabladets legendariske anmelder, Peter Nørgaard skrev da også: ”Så længe der findes folk som Hausgaard, Olsen og Krogh er den musikalske verden i Danmark ikke helt af lave”.

Krogh modtog i øvrigt en Danish Music Award i 2013 som årets sangskriver. ”Nu har jeg jo aldrig opfattet mig selv som sanger … Men måske mere som historiefortæller…”, sagde Søren Krogh, da han modtog en Danish Music Awards i 2016 som årets sanger.

 

LAURSEN   

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

                        

Mandag den 28. oktober kl. 19.30
Entré: kr. 125 (kr. 75 for medlemmer af Folk Club ’95)
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Laursen er en original ny stemme på den danske sangskriver- og folk-pop-scene. En moderne troubadour, der med afsæt i folkemusikken skriver skarpe, relevante og til tider morsomme sange om samfundet og dets borgere.

På debutalbummet Nutidslevn serverer Laursen sammen med sit band et forrygende og vedkommende bud på en af sine gengenerations store fortællinger – når provinsen møder storbyen.

Glæd dig til en forrygende aften i godt selskab med en af Danmarks næste store sangskrivere.

  

ALMOST IRISH

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 25. november kl. 19.30
Entré: kr. 125 (kr. 75 for medlemmer af Folk Club ’95)
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Almost Irish er et ungt folkband fra Danmark med en helt særlig musikalsk opvækst. De fire musikere er nemlig brødre, og de er inspireret af irske, skotske og danske bands, som blev spillet på deres fars pladespiller.

De kom alle i den lokale musikskole og fik prøvet kræfter med forskellige instrumenter. I 2002 mødte de den Derry-fødte folkemusiker, Denis McLaughlin, som introducerede brødrene til irsk folkemusik og lærte dem at spille de velkendte sange fra barndommen. Han såede frøet til det, der i dag er Almost Irish.

Almost Irish byder på energi og spilleglæde, og deres brede repertoire af traditionelle sange og melodier udtrykker kreativitet, fornyelse og respekt for traditionen.