Folk Club ’95

Folk Club ’95 er en folkemusik forening, som bidrager til den kulturelle scene i form af at være arrangør af folkemusikarrangementer.

Normalt er der den sidste mandag i hver måned fra september til maj (dog undtaget december måned) klubaften med live musik, hvor der veksles mellem både de veletablerede og kendte musikere til de måske knap så kendte og nyere konstellationer. Af og til må man i foreningen afvige fra dette mønster, når gode musiknavne kun kan spille på andre tidspunkter i måneden.

Alle koncerter i Folk Club ’95 foregår i Folkets Hus og starter normalt kl. 19.30.

Som medlem af folk Club ’95 kommer man typisk ind for et beskedent beløb à kr. 75 pr. gang. Er man ikke medlem, kan man teste stemningen ved at købe et gæstemedlemsskab til en aften for typisk kr. 125.
Ved enkelte arrangementer kan der være forhøjede entrépriser.

Årligt medlemskontingent er kr. 250 for par og kr. 125 for enkeltpersoner.

Foreningen er offentlig og åben for alle. Nye medlemmer er meget velkomne.

Se endvidere hjemmesiden for Folk Club ’95: www.folkclub95.dk

Arrangementer – FORÅR 2022

ALMOST IRISH

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 31. januar 2022 kl. 19.30
Entré: Medlemmer: kr. 75 | Ikke-medlemmer: kr. 125
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Almost Irish er et ungt folkband fra Danmark med erfaring, spilleglæde og en helt særlig musikalsk opvækst. Den har bandets 4 medlemmer nemlig gennemlevet i fællesskab, da de – som følge af at have samme mor og far – er brødre.

Soundtracket til drengenes barndom lød ud fra deres fars pladespiller, hvor utallige irske, skotske og danske bands og folkesangere sang sange, som var svære at glemme igen. Da brødrene nåede skolealderen, kom de – en efter en – i den lokale musikskole og fik prøvet kræfter med forskellige instrumenter.

I 2002 mødte de den Derry-fødte folkemusiker, Denis McLaughlin, som for alvor introducerede brødrene til en verden af irsk folkemusik, lærte dem at spille de velkendte sange fra barndommen og såede således kernen til det, der i dag er Almost Irish. Siden da har drengene spillet landet tyndt med små afstikkere til Norge, Tyskland, Nordirland og Skotland.

De har udgivet adskillige cd’er og har spillet sig frem på landets scener og har efterhånden skabt sig et anerkendt og velkendt navn i folkemusikkens univers.

Almost Irish har en dyb forståelse for den traditionelle irske og skotske folkemusik og har den fordel at kende hinanden både som musikere og som brødre. Til sammen har de en unik energi og spilleglæde på scenen, og deres brede repertoire af traditionelle sange og melodier udtrykker fortolkning, kreativitet, fornyelse og respekt for traditionen. Almost Irish er dygtige musikere – og ikke mindst fortællere – og er derfor blevet en respekteret repræsentant for folkemusikken.

BRAGR

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 28. februar 2022 kl. 19.30
Entré: Ikke fastlagt endnu
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

BRAGR er lyden af Skandinavien!
Brusende, bevægende, brillant underholdning, der begejstrer tilhørerne. Perry Stenbäck: Nyckelharpa, guitar, og vokal.
Christine Dueholm: Trommer, percussion og vokal. Jesper Frost Bylling: Båndløs, akustisk bas og vokal. Kristian Enevoldsen: Piano og vokal.

BRAGR giver den skandinaviske folkemusiktradition et nutidigt udtryk. Bandet spiller både gamle, genkendelige kompositioner, og nye musikstykker fra hele Skandinavien. Musikken fremstår brusende frisk, arrangementerne er
spændende og overraskende. Perry fortæller indlevende om musikken og historierne giver tonerne endnu mere liv.
Perry Stenbäcks nøgleharpe, skaber den følelsesmættede lyd, der er selve drivkraften i den musiktradition, BRAGR nyfortolker. Christine Dueholms lette og swingende trommespil, iblandet eksotiske perkussion-lyde, gir på en gang
musikken struktur og farve. Jesper Byllings engleblide, båndløse bas leverer et samlende drive og melodiske pumpende baslinier. Kristian Enevoldsen supplerer lydbilledet med sit smagfulde, lyriske klaverspil.
BRAGR minder os om hvem vi var og på mange måder stadig er. Det er lyden af Skandinavien – vores tone i livet. Den kan både give os et opløftende smil på læben og lidt fugt i øjenkrogen.

OTHER ROADS

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 28. marts 2022 kl. 19.30
Entré: Ikke fastlagt endnu
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Man tager en helt fantastisk singer/songwriter, en pokkers talentfuld multi-instrumentalist og dertil en af Skotlands  absolut bedste fiddlere/violinister – så har vi sammensætningen i det engelsk-skotske folkband Other Roads.
Bandet blev dannet i 2009 – og har siden 
turneret flittigt i det meste af Europa og New Zealand.
Pete Abbott, Gregor Borland og Dave Walsmisley er tre meget erfarne og yderst professionelle musikere og sammen skaber de deres helt egen spændende og unikke sound ved at kombinere musikken med deres utroligt fine og smukke vokalharmonier. Repertoiret er en blanding af egne kompositioner og velvalgte covers, lige fra følsomme ballader til foot-stomping celtic fiddle tunes.
Other Roads har siden 2009 udgivet 9 cd’er – den nyeste ”photographs” er fra 2019.
Other Roads arbejder på en ny cd – som sikkert kommer med til Danmark i 2022

Pete Abbott: Guitar, Vokal
Gregor Borland: Violin, el-bas, mandolin
Dave Valmisley: Guitar, Mandolin, Vokal

” Individually they’re excellent … together they’re just magic!”

PETER VESTH & KRISTIAN RUSBJERG

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 25. april 2022 kl. 19.30
Entré: Ikke fastlagt endnu
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Mange kender nok bedst Peter Vesth når man nævner sangen Veras Vinterven, eller måske fra en herlig sommerferie på Bornholm, hvor Peter og hans bror Torkild var en fast del af musikken på øen i mange år. Med sin guitar om halsen og muntre anekdoter spiller og synger han sine sange med nærhed og en tydelig glæde, der smitter af på sit publikum.

I dag turnerer Peter Vesth landet tyndt med sin nye makker Kristian Rusbjerg, som med sin harmonika har formået at sætte harmonikaen på det musikalske landkort. Kristian har igennem de sidste 15 år spillet med utallige forskellige musikere og rørt mange forskellige genre lige fra folkemusik og viser til Jazz og argentinsk tango til tyroler- og rockmusik. De mange genre og medmusikanter har skabt noget af en musikalsk rejse både på scenen og i indspilningsstudier. I dag spiller han med i omkring 15 forskellige grupper/bands og har indspillet adskillige CD’er og medvirket på endnu flere som studiemusiker eller gæstesolist og har da også både guld og platin plader hængende derhjemme for sine udgivelser.

Kristian Rusbjerg spiller hvert år i Mariehaven i Ansager til Sommersang i Mariehavn og bliver jævnligt spillet i TV med mange af sine musikalske legekammerater, her i blandt Peter Vesth.

Sammen optræder Peter Vesth og Kristian Rusbjerg landet rundt og skaber en herlig stemning med Peters festlige sange, stille ballader og muntre anekdoter.

SØREN KROGH M/BAND

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 30. maj 2022 kl. 19.30
Entré: Ikke fastlagt endnu
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Den nordjyske troubadour, Søren Krogh varsler nu sit 10. album efter 4 års pladepause. I januar 2022 udkommer det nye album, Havtornland med Søren Krogh. ”Der kommer til stadighed flere sange til mig, der kredser om Vendsyssel. Jeg ved ikke helt, hvorfor det er blevet sådan. Men det er jo på en eller anden måde dét, jeg kender bedst, og så falder det nok meget naturligt at skrive om det”, fortæller Krogh fra sit værksted i Lønstrup og fortsætter:
”Vendsyssel er et skattekammer af historier om mennesker, skæbner og gamle buddies. Så det er jo bare at lave nogle sange ud af dem”, fortæller Krogh og fortsætter: ”Sangene er indspillet med masse af akustiske instrumenter, så det bliver en meget rootsy plade, der ligesom de sidste 3 albums bliver produceret af Dennis Ahlgren (Tina Dickow mfl.). Danacana kalder vi stilen – dansk americana”.
Som koncertnavn er Krogh altid en stor musikalsk oplevelse, og selv om arven som historiefortæller kan være tung at løfte, så formår han bare at komme hele vejen rundt: Det er først og fremmest sjovt, det er nærværende og det er historier som publikum genkender sig selv i. Ekstrabladets legendariske anmelder, Peter Nørgaard skrev da også: ”Så længe der findes folk som Hausgaard, Olsen og Krogh er den musikalske verden i Danmark ikke helt af lave”.
”En koncert med mig er altid én del historier og én del sange. Og sådan bliver det nok ved med at være, fordi uden historier ingen sange, og uden sange ingen historier; så enkelt kan det vel siges”, siger Krogh og fortsætter: ”Og 2022-koncerterne bliver en musikalsk rejse i Vendsyssel, der tager udgangspunkt mine sange, der udspringer heraf”.
På 2022-touren har Søren Krogh samlet et band om sig: Janus Bechmann (guitar og dobro), Thyge Van Dassen (violin og mandolin), Dennis Ahlgren (bas) og Jens Kr. Dam (trommer). Krogh modtog en Danish Music Award Folk i 2013 som årets sangskriver og endnu en i 2016 som årets sanger. Og senest i 2021 modtog han hædersprisen,  “Opmuntringsprisen” for sit lange virke med dansk sangskrivning.