TROELS GUSTAVSEN

Siddekoncert
Torsdag den 31. marts 2022 kl. 20.00 (dørene åbner 1 time før)
Entré: kr. 225 
Billetsalget er startet på telefon 9785 1157, på mail: folketshus@struer.dk samt via Ticketmaster (bemærk Ticketmaster tager gebyr  pr. købt billet)

Det Sådan Mit Hjerte Ser Ud

Troels Gustavsen har den seneste tid været igennem en skelsættende forandring i sin karriere.

Sangeren, der allerede har en perlerække af storstreamende hits i baggagen, har brugt det sidste halvandet års stilhed og isolation til at gøre alvor af de ting, som havde været på vej i årevis. Han har droppet kunstnernavnet NOAH og udgiver nu musik som sig selv. Som Troels Gustavsen.

I starten af Januar 2020 gik jeg i studiet for at skrive en sang. Forud for det havde der været en lang periode, hvor jeg ikke kunne skrive, og jeg var for første gang i meget lang tid nået til et sted, hvor jeg ikke længere havde nogen forventninger til mig selv. Der skete et eller andet, da jeg slap kontrollen og koblede hovedet fra. Uden, at tænke på, hvad andre synes, eller hvorvidt det ville fungere på radio eller ej – og der skete noget for mig, som jeg ikke havde oplevet i rigtig mange år – nemlig følelsen af, at jeg gjorde det for min egen skyld. Et døgn senere stod jeg med tre sange og det var en kæmpe forløsning og øjenåbner for mig, og jeg blev klar over, at jeg var nødt til at gøre en masse ting anderledes fremover.”

Troels kom ind i musikbranchen som 17-årig, hvor drømmen var at lave musik og skrive sange.

”Som 17-årig kender man ikke sig selv godt nok til at vide, hvad man vil. Jeg blev kastet ind i en drømmeverden, fordi for mig var drømmen at lave musik. Pludselig stod jeg med en mikrofon i hånden. Jeg skrev, sang og spillede uden nogen bevidsthed om andet end at det skulle lyde godt. Jeg husker, at jeg blev ret forbavset over, at der fandtes såkaldte hit-skabeloner og former som skulle øge chancen for at komme på radio. Hvor jeg i mit unge, naive sind troede det kun handlede om at skrive gode sange, fandt jeg ud af at der lå mere bag, end som så.”

Senere blev den nu 34-årige musiker en del af duoen NOAH som blandt andet hittede med sange som ’Før Vi Falder’, ’Alt Er Forbi’ og ’Over Byen’. Da duoen gik i opløsning, fortsatte Troels under kunstnernavnet NOAH, men følte ikke at navnet passede til den musik, han efterfølgende gerne ville udgive. Musikken er blevet mere personlig, og derfor var det for Troels det eneste rigtige, at det udkom under hans eget navn.

”Ovenpå pandemien fik vi allesammen givet en masse tid – og jeg tror tiden generelt set har gjort mange af os klogere på os selv og den verden vi befinder os i. Mange af de ting som jeg har følt længe, stod pludselig lysende klare. Autopiloten var slået til og jeg kørte derudaf på samme måde, som jeg altid har gjort, uden at stoppe op og mærke efter om det var det rigtige for mig. Min oplevelse i studiet den dag, hvor jeg så mig selv udefra sidde som den knægt på 17 år der startede det hele, uden at tænke – men bare gøre det jeg gør – fra hjertet ud. Ham knægten er jeg nødt til at finde tilbage til – for det er der meningen er”

Med en perlerække af hits og 17 års erfaring i rygsækken har Troels fundet en nerve af nostalgi, som for ham har været skelsættende, og som også danner fundamentet for hans kommende album ’Det’ Sådan Mit Hjerte Ser Ud’. Sangskrivningsprocessen var mere som førhen, hvor han kun fokuserede på musikken og ikke alt omkring den:

”Jeg skriver for min egen skyld, og jeg skriver musik, fordi det er min måde at tale følelser på og komme ud med nogle ting, som betyder noget for mig”.

For en succesfuld artist er det sjældne og modige navneskift et stort spring men har allerede kunnet betale sig for den 34-årige musiker. Under eget navn udgav Troels Gustavsen sidste år singlen ’Knuste Hjerter’. I år har han udgivet singlerne ’Lykkelig Fortabt’ og ’Giv Mig Tid’ – nogle af de mest ærlige sange den danske musiker til dato har skrevet.

 “For tiden skriver jeg vel de bedste sange i mange år, måske nogensinde.”