SORTEN MULD

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 27. februar 2023 kl. 19.30
Entré: kr. 150 for medlemmer | kr. 220 for ikke-medlemmer
Billetsalget er startet på Ticketmaster.dk. Spørgsmål eller hjælp til billetsalg på 9785 1157

Folktronica orkesteret Sorten Muld udsendte 13. maj 2021 deres nye anmelderroste album; ”Mark IV – lånt tid”

Nu kan bandet opleves live i en opsætning, der kombinerer bagkæden fra det klassiske Sorten Muld orkester med en flok gæstemusikere med rødder i såvel det nordiske og det mellemøstlige.

Koncerterne byder primært på numre fra det spritnye album. Men også på nye versioner af klassikerne fra de gamle; ”Mark II” og ”III”. Det nye album samler trådene op fra det klassiske Sorten Muld, hvor nordiske middelalderballader finder nyt liv i bandets unikke organiske electronica. Men på Mark IV flirtes også med sange og musikere med rødder i det mellemøstlige, som hvirvles med ind i universet.

REAKTIONER PÅ ALBUMMET Mark IV- lånt tid:

“Alle mine forventninger bliver indfriet – og det både fordi orkesteret er tro overfor deres eget æstetiske udgangspunkt, (…) fordi sangene og musikken er så forførende fremmanet, fordi udtrykket er så dramatisk, så meningsmættet og så modent, og fordi produktionen er så mesterlig…”
***** Ivan Rod, GAFFA

 “Sorten Muld har opdateret deres æstetik og vision (…) et greb, som får Sorten Muld til at fremstå på højde med tiden og åbne for nye strømninger”.
Rasmus Steffensen, Information

 ”Mark IV – lånt tid” er for mig et af årets vigtigste album”
******Mads Kornum, Side 33


REAKTIONER PÅ Mark IV LIVE:

Det sitrer. Ja, det er den type koncert. En af den slags musikalske oplevelser, der i årtier har haft prædikatet “uforglemmelig” mejslet i fingerspidserne (…) Sorten Muld er i skrivende stund en af de mest berusende, unikke og eksklusive koncertoplevelser i koncertkalenderen.”
***** Adam Bouttai, GAFFA

 “Hvilken fest, hvilken fejring af det genopstandne folktronica-fænomen, Sorten Muld og deres comeback-album, ‘Mark IV – Lånt Tid’ (…) Må Sorten Muld i sin nuværende inkarnation, eller noget der ligner, forblive på den danske scene i mange, mange år frem!”
Kurt Baagø, Side 33