Klassiske Dage

Breaking the Waves

Søndag den 7. oktober kl. 15.30 (Dørene åbnes kl. 15.00)
Entré: kr. 150 inkl. kaffe og kage. Medlemmer af Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter: kr. 100
Billetsalget er startet i Folkets Hus samt på Ticketmaster (bemærk Ticketmaster tager gebyr på kr. 25 pr. billet)

Klassisk koncert i Folkets Hus i Struer

Unge stryger-talenter og svensk klarinettist spiller nordiske værker af Grieg, Carl Nielsen og Sibelius

For 14. år i træk afvikles musikfestivalen ”Klassiske Dage” i Holstebro og omegn. Og for første gang afvikles en af koncerterne i Struer – nærmere bestemt i Folket Hus søndag 7. oktober, hvor der bliver spillet klassiske værker af de store nordiske komponister Sibelius, Grieg og Carl Nielsen. Det sker under titlen ”Breaking Waves”.

Forud for eftermiddagskoncerten i Folkets Hus bliver der serveret kaffe og kage, som er inkluderet i billetprisen.

Nye lyttere kan begynde her
Musiknumrene er melodiske, meget smukke strygernumre, som sagtens kan nydes, også selv om man ikke er vant til at høre klassisk musik.
Der er en helt særlig stemning, når man sidder tæt på og hører disse meget dygtige musikere spille uden lydforstærkere og helt uden filter. Det giver en meget intim stemning.

Koncerten spilles af DUEN – Det danske Ungdomsensemble under ledelse af Morten Ryelund. ”DUEN” har også kælenavnet ”ungdomslandsholdet for strygere”, fordi det er sammensat af nogle af Danmarks allerstørste stryger-talenter primært fra konservatorierne og de konservatorieforberedende MGK-uddannelser på landets musikskoler.

Berømt solist medvirker
Ved koncerten i Struer medvirker solist Christoffer Sundqvist. Han er født i Sverige, men opvokset i Finland og har siden 2005 været fastansat soloklarinetist i det finske radiosymfoniorkester. Han har udgivet flere indspilninger af klassiske værker og underviser desuden i klarinet ved det prestigefyldte Sibelius-akademi i Helsinki.
På enkelte værker medvirker desuden unge fra Det Midtjyske Strygersamarbejde og Orkesterefterskolen i Holstebro.

Kl. 15.30 serveres der kaffe og kage (inkluderet i entréen). Koncerten starter kl. 16.00.

Klassiske_Dage_2018_festivalprogram