Folk Club ’95

Folk Club ’95 er en folkemusik forening, som bidrager til den kulturelle scene i form af at være arrangør af folkemusikarrangementer.

Normalt er der den sidste mandag i hver måned fra september til maj (dog undtaget december måned) klubaften med live musik, hvor der veksles mellem både de veletablerede og kendte musikere til de måske knap så kendte og nyere konstellationer. Af og til må man i foreningen afvige fra dette mønster, når gode musiknavne kun kan spille på andre tidspunkter i måneden.

Alle koncerter i Folk Club ’95 foregår i Folkets Hus og starter normalt kl. 19.30.

Som medlem af folk Club ’95 kommer man typisk ind for et beskedent beløb à kr. 75 pr. gang. Er man ikke medlem, kan man teste stemningen ved at købe et gæstemedlemsskab til en aften for typisk kr. 125.
Ved enkelte arrangementer kan der være forhøjede entrépriser.

Årligt medlemskontingent er kr. 250 for par og kr. 125 for enkeltpersoner.

Foreningen er offentlig og åben for alle. Nye medlemmer er meget velkomne.

Se endvidere hjemmesiden for Folk Club ’95: www.folkclub95.dk

 

Arrangementer – efterår 2018

SOUVENIRS

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 24. september 2018 kl. 19.30
Entré: kr. 125 (kr. 75 for medlemmer af Folk Club ´95)
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Sofie Bonde, sang og guitar, Nils Torp, guitar og Klaus Pindstrup, violin.

Souvenirs har været på landevejen i 25 år. Det skal fejres! Med en perlerække af kendte ørehængere som “I et Sommerhus”, “Jeg troedʼ du
var hos Mikael” og “Jeg hader Susanne”, lader Den Dynamiske Duo champagnepropperne springe og lægger op til en aften med ekstra meget fart på.
Souvenirs spiller selvfølgelig også andre festlige sange fra deres til dato 10 albums.

Den nyeste, TANGOPARTNER, udkom i foråret 2016. Ørehårene rejser sig, når Sofie Bonde synger. Men også når hun, med pokerfjæs,
snakker om helbredende dyr, aquaplaning og spansk poesi. Tingene tager sig anderledes ud fra en kvindes synspunkt, end vi er vant til at høre dem. Og med Nils
Torpʼs ligeledes ret overraskende guitarspil og Klaus Pindstrupʼs virtuose violin tager musikken konstant nye drejninger.
Det bliver en aften med højt humør og højt til loftet.

 

NALLE AND HIS CRAZY IVANS

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 29. oktober 2018 kl. 19.30
Forhøjede billetpriser
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Nalle – alias Roland Lyhr Sørensen – fylder 75 år d. 10 april, men den karismatiske sanger er på ingen måde færdig med at udvikle sit talent. Anmeldere, iagttagere og Nalle selv er ikke i tvivl:  Han har aldrig sunget bedre.

Omgivet at de uhyre velspillende Crazy Ivans (Henning Kaae og Ivan Sand) er Nalle, Danmarks mest autentiske blues-vokal. Gruppen har brugt de sidste 10 år på at turnere i Fjernøsten, Canada, Europa og Danmark, og resultatet er,  at de er af de mest slidstærke og velspillende blues-orkester, landet har at byde på.

”Stående bifald hele fire gange i løbet af én og samme koncert. Det var facit, efter fynske Nalle med bandet, Crazy Ivans, blev klappet ned fra scenen ved midnatstid”, skrev Fredericia Dagblad efter koncerten på Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

Jo, Nalle & His Crazy Ivans har for alvor slået sig fast som en trio af højeste karat. Sammen udgav de i 2010 den anmelderroste og Grammy-nominerede debutplade ”Back To The Roots”, og de tre er slet, slet ikke færdige med at udforske rødderne. Inspirationen finder de stadig i kærligheden for blues, og de udforsker navne som John Fogerty, Willie Dixon, Steve Cropper og Eddie Floyd, der alle får nyt liv i hænderne på Nalle and His Crazy Ivans.

Nalle er for alvor trådt ud af aliasset ”Rock Nalle”, der dominerede hitlisterne fra 60’erne og frem. Den store stemme er genfødt med én mission: at dyrke den livslange passion for blues. Med sine to håndplukkede kumpaner ved sin side, er der lagt i ovnen til en af de svedigste og mest bevægende oplevelser, den danske blues-scene har at byde på.

 

ELLIE

(Arr.: Folk Club ’95 i samarbejde med Folkets Hus)

Mandag den 26. november 2018 kl. 19.30
Entré: kr. 125 (kr. 75 for medlemmer af Folk Club ´95)
Se i øvrigt www.folkclub95.dk – intet forsalg – billetterne sælges ved døren

Selvom ingen af de fire musikere i Ellie var født, da skelsættende kunstnere som for eksempel The Band og Neil Young begyndte at sætte deres markante præg på 1960’ernes og 1970’ernes musikalske landkort, er der et klart slægtskab både tekst- og lydmæssig.

Ellie’s musik er først og fremmest meget melodisk, og den har klart fokus på den jordbundne og organiske lyd, som netop ovennævnte to eksempler er eksponenter for. Samtidig mikser bandet både lydflader og melodik fra blandt andet soul-, folk- og indiegenrerne ind i deres repertoire.

Dermed bliver musikken udtryk for en moderne smeltedigel baseret på bandets intense tekster, hvor sanger Morten Runes rå og altid meget nærværende vokal tager publikum med på en rejse gennem både det smertelige og eftertænksomme, såvel som det forløsende og oplivende. En koncert med Ellie er altid en oplevelse helt for sig selv!