Safri Duo EPISODE I+II Tour

Siddekoncert
Torsdag den 8. november 2018 kl. 20.00
Forsalg: kr. 250 | Ved døren: kr. 300
Billetsalget er startet i Folkets Hus samt på Ticketmaster (bemærk Ticketmaster tager gebyr på kr. 25 pr. billet)


En koncert med historien om Safri Duo, fra Bach til Rave-party

Til efteråret kan man opleve Safri Duo på en måde, som publikum aldrig har haft mulighed før. En koncert, hvor Morten og Uffe, også fortæller historien om Safri Duo, en af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde. For 30 år siden spillede Safri Duo deres første offentlige koncert.

Safri Duo er et af de få bands i verden, der har haft en lige stor succes på både den klassiske og rytmiske musikscene, det Safri Duo selv definerer som deres henholdsvis Episode I og Episode II. Siden 1988 er det blevet til ca. 1.000 koncerter i de største klassiske koncertsale verden over og ca. 1.000 koncerter og TV-live-optrædener på popscenen – også i hele verden. Safri Duo har været jorden rundt adskillige gange, og musikken bærer selvfølgelig præg af de mange musikalske kulturer de er kommet tæt på. Publikum har aldrig før haft mulighed for i en og samme koncert, at opleve hele historien bag Safri Duo, fra den klassiske scene til de store internationale hits.

I 2000 brød Safri Duo lydmuren med verdenshittet Played-A-Live, og andre hits fulgte med på albummet Episode II: Sambadagio, Baya-Baya og Sweet Freedom. Singlerne kom på ca. 40 millioner compilations, solgte 4,5 millioner eksemplarer og albummet med den hårdtslående duo gik som varmt brød i hele Europa, Sydamerika og i Asien med 1,5 millioner solgte cd’er. Som de første danskere modtog de MTV-Award og den prestigefulgte tyske Echo Award, blandt mange andre priser. Den dag i dag får Safri Duo’s musik mange dansegulve verden over til at gå amok. Den velkendte energifyldte Safri Duo musik, får sportsudøvere til at gennemføre deres maraton, skøjteløbere til at præstere deres yderste og forener både unge og gamle på dansegulvet til fødselsdage og bryllupper.

Hvordan laver en man et verdenshit?
Hvad skete der lige for Safri Duo, da de lagde kjole og hvidt på hylden og brød igennem på den internationale Electronica Dance Music scene?
Hvordan er det at være Safri Duo?
Med anekdoter og fortællinger får publikum mulighed for at få svar på disse spørgsmål, og man får mulighed for at høre hvordan Safri Duo egentlig lyder når de spiller klassisk – og selvfølgelig EPISODE II for fuld blæs og ikke mindst nogle smagsprøver på Safri Duo nu og her og i fremtiden: EPISODE III.

SAFRI DUO består af de konservatorieuddannede Uffe SAvery og Morten FRIis. Safri er en sammensmeltning af efternavnene, for altid har Morten og Uffe fået at vide, at de er som siamesiske tvillinger, og Safri har desuden både med musikalsk krydderi (safran) og en Safari at gøre. I dag helliger Morten sig livet som komponist, producer og musiker – nogen gange griber han også taktstokken som dirigent; Uffe er musikchef for symfoniorkestret Copenhagen Phil, det første symfoniorkester i verden, der lavede de kendte flash-mobs på hovedbanegården og i metroen.